Hobbynet kan voor HCC groeperingen een kale Joomla site aanmaken, en die direct voorzien van de hcc login module.

Er is een standaard hcc template ontwikkeld, wat op zo'n nieuwe site wordt toegepast. Daardoor zal de site direct als hcc site herkenbaar zijn bij de bezoekers.

Het staat de groepering geheel vrij om vervolgens zelf de menu's uit te breiden met 'eigen' onderwerpen. Hobbynet biedt slechts een kale start-site aan.

 

Site wordt gehost als https:// site

 

Wie wordt de webmaster?

De webmaster wordt toegewezen d.m.v. een kaderrol. De voorzitter of secretaris kan via een kader mutatie formulier een mutatie doorgeven, en een webmaster aanwijzen. Op diezelfde manier kunnen ook een of meer redacteuren en een agendabeheerder worden doorgegeven.

Er zijn dus geen locale gebruikers meer in de Joomla site aanwezig. Je logt in via je gewone hcc.nl gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord, en daarna bezit je automatisch alle rollen die via het kader mutatieformulier zijn aangevraagd.

 

Hoe ziet zo'n site er uit?

Als voorbeeld van een vrij kale Joomla site kan www.hobby.nl genomen worden. In deze site zie je de meeste standaard componenten langskomen.

Bezoekers kunnen zich via zo'n nieuwe site ook op nieuwsbrieven inschrijven. Als je op https://opensource.hcc.nl/  kijkt, dan zie je hoe zo'n inschrijfpagina er uit ziet.

 

Agenda module

De site wordt standaard voorzien van een agenda module. Voor een voorbeeld kan je opnieuw kijken op https://opensource.hcc.nl/.

 

Wie onderhoudt die site daarna?

Er zijn 2 mogelijkheden:

  • De webmaster neemt, zodra de kale site is opgeleverd, zelf het beheer over. Hij kan bijvoorbeeld zelf nieuwe Joomla modules aan de site toevoegen, menu's uitbreiden, etcetera. 

Alleen in noodgevallen zal Hobbynet een spoedreparatie uitvoeren, bijvoorbeeld als er een super-kritische Joomla update vrijgegeven is, waarbij bekend is dat er al een exploit in het wild bestaat.

  • Het beheer wordt gedaan door de Joomla Hobbynet beheerders, een paar HCC vrijwilligers die bereid zijn gevonden om bij Hobbynet gehoste Joomla groeperingssites up-to-date te houden.
    Als het beheer door de Hobbynet Joomla beheerders wordt verzorgd hoeft de groepering zelf enkel nog maar artikelen te plaatsen en/of te verwijderen, het hele onderhoud van de site wordt dan uit handen genomen.

 

Extra mogelijkheden van de site

Omdat alle hcc leden op deze site in kunnen loggen, bestaat de mogelijkheid om inhoud enkel aan hcc leden te tonen. Zo kan bijvoorbeeld de uitnodiging van een lezing voor iedereen te bekijken zijn, maar kan de pagina met daarin de link naar de download van de sheets die tijdens de presentatie zijn getoond, achter de inlog worden gezet.